top of page

Udviklingskonsulent og LAG-koordinator, Vordingborg Kommune

 

Hvordan jeg kom i gang

Jeg mødte Hanne Tanvig i forbindelse med et oplæg om landdistriktsudvikling tilbage i 2009, hvor hun gjorde mig opmærksom på uddannelsen. Jeg kunne umiddelbart se en klar sammenhæng mellem mine arbejdsområder, og det som uddannelsen beskæftigede sig med. Jeg påbegyndte uddannelsen i 2010, men har holdt pause i 2 år, så uddannelsen er meget fleksibel. Nu er jeg ved at skrive speciale om lokalsamfund som business entreprenører, og hvordan lokalsamfund kan samarbejde om at skabe nye jobmuligheder i landdistrikterne.

 

A- eller B-hold

Jeg har valgt kun at følge A-delen, da den bedst matcher mine arbejdsområder som udviklingskonsulent med ansvar for lokalråd og den brede tilgang til landdistrikternes udvikling i Vordingborg Kommune. Endvidere er uddannelsens fokus på erhvervsudvikling, samarbejder og kompetenceudvikling af landdistriktsaktørerne vigtig for mit virke som koordinator for den lokale aktionsgruppe i området.

 

Hvad er det bedste?

Det bedste ved uddannelse er, at der bliver lavet en kobling mellem forskning og praksis. Det er en klar øjenåbner at være på internatkurser, hvor man får ’hands on’, og får besigtiget virkeligheden, og får den sat i relation til teorierne. Endvidere er uddannelsen et vigtigt element i udvidelsen af mit faglige netværk. Drøftelser, diskussioner samt andres opfattelser og tilkendegivelser af årsagsammenhænge har gjort mig yderligere opmærksom på, at landdistriktsudvikling er en kompleks sag, men mange faldgrubber og udfordringer.

 

Hvad jeg bruger uddannelsen til

Uddannelsen har medvirket til at give mig et mere strategisk syn på - og planlægning af indsatsen i Vordingborgs landdistrikter. Jeg er en del af en stor administrativ enhed, og jeg bruger min viden fra uddannelsen til at give mine konstruktive input til, hvordan man i en landdistriktskommune kan arbejde med udvikling af landdistrikterne. Og så har den givet mig et bredt netværk af ressourcepersoner, som jeg kan trække på, hvis jeg skulle komme i tvivl!

 

Resultater

Uddannelsen har bl.a. medvirket til, at Vordingborg Kommune begyndte at arbejde målrettet på at udvikle et koncept for lokale udviklingsplaner (LUPer), som skal initieres af kommunens 16 lokalråd. Der er blevet afsat en pulje på 1 million kroner pr. år til at understøtte de projekter, som lokalrådene ønsker at gennemføre i relation af deres LUPer. Endvidere er der blevet meget mere fokus på den strategiske planlægning. Bl.a. at få kompetenceudviklet aktørerne i landdistrikterne, så de er klædt bedre på til at indgå i arbejdet med at skabe lokal udvikling. Masteruddannelsen har bidraget til at skabe et klarere syn på planlægning og handling, og har bidraget til at sætte tingene i sammenhæng.

bottom of page